Om oss

Vi är sällskapet som bildats för att framföra samtliga bevarade kantater av Johann Sebastian Bach, en idé som Katarina Bengtson lånat från många håll i Europa, bland annat Royal Academy of Music i London, där hon också själv medverkat. Bachsällskapet flyttar nu till hösten in i Musikaliska på Nybrokajen i Stockholm, och kommer under den kommande säsongen att spela sex konserter, tre under hösten och tre under våren. Samtliga konsertdatum är söndagar kl 17.00, och föregås av ett föredrag kl 15.45, med tid för en fika mellan föredrag och konsert. Denna säsong gästas vi av de populära radioprofilerna Ingemar von Heijne, Vassilis Bolonassos, välrenommerade Bach-akademikern Ruth Tatlow samt textöversättaren och sångerskan Eva Hedlund. Vi kommer även att samarbeta med Västerås Domkyrkas Kammarkör under konserten i februari.

Vår ensemble består av unga specialistutbildade barockmusiker, instrumentalisterna spelar på tidstrogna instrument. Vi har som mål att regelbundet samarbeta med inbjudna körer, och även gästa deras hemorter. Ett av våra favoritmoment i konserterna är när publiken sjunger med i en av kvällens koraler!

Förutom konserterna vi spelar, vill vi så småningom utöka verksamheten till att även innehålla undervisning i olika former, t ex sommarkurser, projektveckor för musikhögskolestudenter, kurser för amatörmusiker etc.

För priser och biljett-, och abonnemangsinköp, gå till www.musikaliska.com